La función ideacional del lenguaje en las recetas de Apicio

 

Guardado en:
Detalles Bibliográficos
Autor: Cruz Volio, Gabriela
Formato: artículo original
Estado:Versión publicada
Fecha de Publicación:2013
Descripción:The present article constitutes a description of the language used in Apicius ́s culinary recipes. The goal is to analyzethe ideational metafunction of language in a domain specific text, that is, the culinary domain, as Halliday andMatthiessen (2006) suggest. To characterize the culinary language, the specific register of recipes was establishedand the categories of figure and sequence that most appear were described.  
País:Portal de Revistas UCR
Institución:Universidad de Costa Rica
Repositorio:Portal de Revistas UCR
Lenguaje:Español
OAI Identifier:oai:portal.ucr.ac.cr:article/6474
Acceso en línea:https://revistas.ucr.ac.cr/index.php/kanina/article/view/6474
Palabra clave:culinary register
systemic-functional grammar
latin
apicius
registro culinario
gramática sistémico-funcional
latín
apicio