La función ideacional del lenguaje en las recetas de Apicio

 

שמור ב:
מידע ביבליוגרפי
מחבר: Cruz Volio, Gabriela
פורמט: artículo original
סטטוס:Versión publicada
Fecha de Publicación:2013
תיאור:The present article constitutes a description of the language used in Apicius ́s culinary recipes. The goal is to analyzethe ideational metafunction of language in a domain specific text, that is, the culinary domain, as Halliday andMatthiessen (2006) suggest. To characterize the culinary language, the specific register of recipes was establishedand the categories of figure and sequence that most appear were described.  
País:Portal de Revistas UCR
מוסד:Universidad de Costa Rica
Repositorio:Portal de Revistas UCR
שפה:Español
OAI Identifier:oai:portal.ucr.ac.cr:article/6474
גישה מקוונת:https://revistas.ucr.ac.cr/index.php/kanina/article/view/6474
מילת מפתח:culinary register
systemic-functional grammar
latin
apicius
registro culinario
gramática sistémico-funcional
latín
apicio